Geschiedenis

CLUB ZKT. HISTORIE

 

Nadat F.C. Heisport in 1938 was gestopt, begon het bij sommigen jonge mannen opnieuw 'te kriebelen', ze wilden graag voetballen. René Nevelsteen, Fons Mertens, Jos en Remi Hendrickx staken begin jaren '40 de koppen bij mekaar en richtten een nieuwe voetbalploeg op. De bijeengezochte truitjes zouden in een rode kleur geverfd worden, omdat deze het meest succes op slagen zou hebben. De naam van de voetbalploeg werd ontleend aan het nabij gelegen kanaal. Het eerste terrein van Alberta was gelegen in de Hezemeer op het terrein van 'den d'juus van Mol' en de kleedkamers in de nabijgelegen café van 'den Hollander'. Na enkele jaren van ontbreking is F.C. Heisport opnieuw gestart in competitie en waren er enkele "beruchte derby's" tussen de twee ploegen. Eind jaren '60 werd er tussen de twee ploegen stappen ondernomen om samen te gaan, wat leidde tot de nieuwe clubnaam 'K.F.C. Verbroedering Alberta'.

Bron: boek '100 jaar Winkelomheide'

 

In onze visietekst wordt verklaard dat wij onze geschiedenis willen recontextualiseren. De beleving van toen willen we koppelen aan de eigentijdse ervaring. Idealen van vriendschap, collegialiteit en verbondenheid dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Aangezien bovenstaande tekst de gehele geschiedschrijving over onze club bevat, vonden wij het broodnodig dat deze uitgebreid zou worden. Onze club is daarbij gestart met het project 'club zkt. historie', onder leiding van Sander Briers en Mathias Van Braband en in samenwerking met René Veraghtert (auteur van het boek '100 jaar Winkelomheide'). 

 

Maakt u deel uit van de geschiedenis van onze club? Of kent u iemand die bij KFCV Alberta actief geweest is, in welke vorm dan ook? Dan kunt u ons helpen! Wij zijn momenteel druk bezig met het vergaren van bronnen en aanvullende informatie. Deze nemen de vorm aan van krantenartikels, foto's en interviews. Indien u over dergelijk bronmateriaal beschikt of ons kan doorverwijzen naar een interessant interview met onze clubgeschiedenis als onderwerp, gelieve dan het formulier hiernaast in te vullen. 

 

Alvast bedankt voor uw steun!

 

 

Terug naar Projecten

OLD Alberta png

Naam en voornaam

E-mailadres

Onderwerp

Type bronmateriaal (interview, fotomateriaal, krantenartikel, videomateriaal...)

Beschrijving van het materiaal

Hoe kunnen wij u bereiken? (e-mail, telefoon, adres) (